Stigle pretnje: Krvlju će platiti...

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 18:58

Stigle pretnje: "Krvlju će platiti..."

Lider libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah rekao je danas da će ta grupa pojačati napade na Izrael, nakon pogoršanja situacije između te dve strane ove nedelje.

Nasralah je rekao da će ta šiitska milicija, koja je smeštena na jugu Libana, izvršiti odmazdu nad Izraelom, a da mete neće biti samo vojne.

"Neprijatelj će krvlju platiti zato što je prolio krv našeg naroda", poručio je Nasralah, preneo je Blumberg.

U raketnom napadu na grad na severu Izraela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i vojnu bazu ubijen je jedan vojnik u sredu.

To je navelo izraelsku vojsku da pokrene vazdušne napade na nekoliko južnih libanskih sela, ubivši osam ljudi i komandanta Hezbolaha.

Hezbolah nije preuzeo odgovornost za napad na izraelski grad Safed, ali taj napad je došao iz oblasti koje kontroliše ta grupa.

Safed se nalazi 15 kilometara od izraelske severne granice sa Libanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.