Stigla struja u Šilovo

Izvor: RTS, 10.Mar.2009, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla struja u Šilovo

Nešto posle 11 časova, u selo Šilovo, na Kosovu i Metohiji, stigla je struja. Srbi iz Šilova su devet dana protestovali i zahtevali od kosovske energetske korporacije isti tretman kao i ostali građani KiM. Iz Ministarstva za KiM za kosovsko pomoravlje traže trajno rešenje problema.

Kako RTS saznaje, u selo Šilovo na Kosovu i Metohiji, stigla je struja.

Osim Šilova, na Kosovu je prošle nedelje struja isključena i Srbima u Prilužju i selu Grace u opštini Vučitrn, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Babinom Mostu i Plemetini u opštini Obilić.

Šef kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju za Kosovsko pomoravlje Predrag Stojković pretpostavlja da su Srbi u Šilovu dobili struju zbog pritisaka međunarodne zajednice.

"Očigledno je da albanska strana ne želi da problem trajno reši, već selektivno vrši pritisak na Srbe od sela do sela. Međutim, nećemo se zadovoljiti time što smo nakon devet dana dobili struju već ćemo tražiti da se taj problem trajno reši", rekao je Stojković Beti.

Prema rečima Stojkovića, "na Kosovu struju plaća svega 22 odsto stanovništva, i da svi Srbi plate struju to ne bi mnogo pomoglo Kosovskoj energetskoj korporaciji, koja bez obzira na to sankcioniše samo srpska sela".

"Ne bežimo od toga da plaćamo račune za struju ali je to problem koji mora ozbiljno da se rešava. Od tog zahteva nećemo odustati i nećemo čekati koje će sledeće srpsko selo ostati bez struje", naveo je Stojković.

Od Kosovske energetske korporacije Srbi su zahtevali da imaju isti tretman kao i ostali građani Kosova i Metohije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.