Stigla osveta; Oglasio se Hamas: Napali smo

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 17:49

Stigla osveta; Oglasio se Hamas: "Napali smo"

Militantna grupa Hamas preuzela je odgovornost za raketiranje severa Izraela sa pozicija iz Libana, preneo je "Tajms of Izrael".

Izraelske snage bezbednosti odgovorile su i saopštile da su iz helikoptera gađale vojne mete u Libanu.

U saopštenju Hamasa se navodi da je libanski ogranak te militantne grupe gađao mesto Nahariju sa oko 20 rekata "kao odgovor na okupacione zločine protiv palestinskog naroda u Gazi".

U napadu, dodaje izraelski list, nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povređenih i štete. IDF ističe da je devet raketa uletelo u vazdušni prostor Izraela, da je pet oboreno, a da su četiri pale na nenaseljena mesta. IDF dodaje da su borbeni helikopteri gađali vojne mete u Libanu, a da su se trupe na zemlji sukobile sa naoružanim napadačima koji su otvorili vatru na vojsku na libanskoj granici.

Zasad nema informacija o potencijalnim žrtvama na granici na severu Izraela u najnovijem sukobu. "Tajms of Izrael" dodaje da se pucnjava čula i na libanskoj granici, u severnom gradu Kirjat Šmona. Lokalni mediji na jevrejskom jeziku navode da je vrlo moguće da u toj oblasti traju sukobi između izraelske vojske i ljudi koji se infiltriraju iz Libana.

Lokalne vlasti naredile su stanovnicima grada Metula da ostanu u skloništima do daljeg. Brojni stanovnici Metule su se evakuisali na jug nakon ponovljenih napada Hezbolaha i savezničkih palestinskih frakcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.