Stigao prvi zakrivljeni televizor

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao prvi zakrivljeni televizor

Kompanija LG juče je predstavila svoj prvi zakrivljeni OLED televizor u Srbiji, koji će se uskoro naći u prodaji. Jedinstvenog dizajna, sa debljinom od tek 4,5 milimetara predstavlja aktuelni vrhunac tehnologije kada su televizori u pitanju.

Model oznake 55EA980V dolazi sa ekranom od 55 inča (139,7 cm) i ima izuzetno izražene boje sa jasnim kontrastom i fullHD rezolucijom.

Poseduje posebne tehnologije poput „4-kolor piksels“ i „kolor refiner“, zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je slika oštrija, a boje oštrije u odnosu na druge modele na tržištu.

Prema navodima proizvođača, kod ovog televizora svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju umesto standardne crvena-zelena-plava koja se može videti kod većine OLED televizora. To utiče na realističniju sliku jer svaki piksel ima svoju osvetljenost.

Zakrivljenošću LG je želeo da izbegne probleme gubljenja detalja i uglova gledanja koji se javljaju kod ravnih televizora. Ovaj oblik je dizajniran tako da se prilagodi ljudskom oku, odnosno da gledalac nijednog trenutka ne izgubi neki detalj prilikom gledanja.

Posebno dizajnirano postolje prati liniju televizora, a ono što je gotovo neverovatno je da je uređaj debeo tek 4,3 milimetra.

Nema ugrađenu kameru kao većina novih televizora iz LG-a, dok su zvučnici sa donje strane providni, što se lepo uklopilo u ceo dizajn.

Dostupan samo odabranima

Poput većine novih televizora i 55EA980V je pametan, odnosno dolazi sa posebnim softverom, a uz njega dolazi i „magični“ daljinski koji detektuje pokrete za lakšu navigaciju među sadržajem. Ovaj televizor težak je 17 kilograma, dok je njegova cena oko 10.000 evra.

Gotovo sve vrste konekcija

Sa zadnje strane se nalazi tabla sa konekcijama među kojima se nalazi četiri HDMI slota, tri USB-a od kojih je jedan namenjen za hard-disk, kao i standardni ulazi (Audio, AV, RF...). Tu je još podrška za WiFi, WiDi, NFC, DLNA.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stigao prvi zakrivljeni televizor

Izvor: Dzungla.org, 28.Nov.2013

Kompanija LG juče je predstavila svoj prvi zakrivljeni OLED televizor u Srbiji, koji će se uskoro naći u prodaji. Jedinstvenog dizajna, sa debljinom od tek 4,5 milimetara predstavlja aktuelni vrhunac tehnologije kada su televizori u pitanju. . OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.