Stigao obdukcioni nalaz porodilje iz Niša: Od čega je preminula Dragana?

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2020, 20:00

Stigao obdukcioni nalaz porodilje iz Niša: Od čega je preminula Dragana?

- Svi ovi nalazi, pa i obdukcija pokazuju da je bila zdrava, i ja neću odustati dok ne saznam da li je neko pogrešio tokom Draganinog porođaja – kaže ožalošćeni suprug

Obdukcioni nalaz Zavoda za sudsku medicinu koji je trebalo da odgovori šta je uzrok smrti Nišlijke Dragane Savić (34), preminule 24. avgusta ubrzo nakon što se porodila, nije rešio misteriju jer je potvrdio navode njenih najbližih da je bila potpuno zdrava.

Nalaz na koji je čekalo mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana, danas je sa niške Klinike za ginekologiju preuzeo njen suprug Boris, kojeg je mnogo pogodilo to što iz njega nije saznao ništa.

- U nalazu piše samo šta su radili tokom obdukcije, stanje organa i to da joj je srce stalo. Nisam medicinski obrazovan, ali sam očekivao da će Zavod za sudsku medicinu ustanoviti šta je uzrok smrti. Doktor Bojan Lukić, od koga sam dobio nalaz kazao mi je da joj nije bilo spasa... Rekao je da joj je krv tekla kao iz slavine, ali mi nije objasnio otkud toliko krvarenje odjedared. Svi ovi nalazi, pa i obdukcija pokazuju da je bila zdrava, i ja neću odustati dok ne saznam da li je neko pogrešio tokom Draganinog porođaja – kaže ožalošćeni suprug.

Otac: I dalje ništa ne znam

Patološki nalaz željno je iščekivao i Draganin otac Bora Zlatković.

- Nisam više mogao da čekam pa sam juče samoinicijativno otišao u Zavod za sudsku medicinu. Rečeno mi je da je nalaz poslat na Ginekološku kliniku i Boris je danas otišao da ga uzme. Strašno mi je teško što i dalje ništa ne znam osim da je iskrvarila na smrt. To mi nikako nije jasno, mi smo zdrava porodica, ja trideset godina nisam otišao kod lekara, Dragana je takođe bila dobrog zdravlja. Dobro je podnosila trudnoću, svi pregledi su pokazali da nema nikakvih problema – tvrdi otac preminule porodilje.

Ono što ga najviše boli je to što smatra da je Dragana možda mogla da bude spasena.

- Od sedam sati pa do 22.30 nam je nekoliko puta telefonirala pa znam da niko nije bio kraj nje. Sve vreme se žalila da krvari, nije mi jasno zašto neko ništa nije preduzeo tokom više od tri sata... Trebali su da zovu vaskularne hirurge, da je šalju za Beograd... šta god. Kada su primetili da je iskrvarila, bilo je prekasno – priča Bora.

Direktor GAK: Nalaz manjkav

Bojan Lukić, direktor Ginekološko akušerske klinike, koji je po sopstvenim rečima, bio uključen u Draganin porođaj, takođe je kazao da je obducentski nalaz manjkav.

- Iz nalaza proizilazi da pacijentkinja nije imala nikakvih bolesti. Uz nalaz nije priložen zaključak obducenta tako da nema jasnog objašnjenja zbog čega je nastupila smrt – kazao je Lukić koji je novinara uputio na Zavod za sudsku medicinu radi objašnjenja zašto nedostaje zaključak.

Međutim, Goran Ilić, direktor ove ustanove koji je danas potvrdio da je nalaz uputio na Ginekološko akušersku kliniku, više se nije javljao na telefon.

Kako je ranije kazao Lukić, nakon obdukcije, komisija za proveru stručnog rada bi trebalo da se izjasni šta se desilo.

Iza Dragane ostale su beba Tara i jedanaestogodišnja ćerka Jana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.