Stidljive nemani

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stidljive nemani

Ljudima su čudovišta neophodna. Odvajkada su terorisali svet i bili glavni krivci u koje se upirao prst za sve nedaće. Najpopularnije čudovište 20. veka bila je Nesi iz Škotske. Nesi nije stidljiva, kako tvrde meštani u okolini Loh Nesa, pa je iz jezera izvirivala nebrojeno puta tokom svih ovih godina. Pojedinci su čak uspeli da naprave mutne fotografije, ali bi se posle nekoliko decenija dokazalo da su snimci uglavnom prevare kojih su se dosetili svetske šaljivdžije.

Ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jeseni fotograf amater, Jan Bremner, primetio je čuveno stvorenje dok je fotografisao jezero pa je navodno "škljocnuo" i dokaz. Njegovi prijatelji tvrde da su uslikane samo foke čiji se obrisi vide iz daljine, naveo je "Metro".

Neman koja je ovog oktobra Nesi bacila u zapećak, nazivaju morskim bićem s Aljaske. Američka agencija BLM zadužena za održavanje i nadzor zemljišta u javnom vlasništvu je navodno snimila ogromno valjkasto morsko stvorenje kako klizi kroz reku Čena na Aljasci. Stručnjaci još nisu uspeli da otkriju gde se denuo Nesin rođak pa ga zato nisu zvanično "krstili". Nevernici su objasnili da se na snimku vidi led koji je zapeo za uže u vodi, pa kad se otopi neman nikada više neće videti. Ostaje da vidimo da li su pesimisti u pravu ili će čudovište vremenom zavoleti objektiv.

Tehnologija 21. veka je otišla do neslućenih razmera, dronovi slikaju vlasnike iz vazduha, selfi štapovi su obavezan rekvizit avanturista, kamere snimaju u zavidnoj rezoluciji ali fotografije i dokazi o postojanju Čupakabre i Bigfuta su i danas mutne. Izgleda da ova čudovišta ne umeju da poziraju ili ne preferiraju medijsku pompu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.