Izvor: B92, 27.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović na listi G17 plus

Kragujevac -- Mlađan Dinkić i Veroljub Stevanović nastupaće na istoj listi na predstojećim lokalnim i narednim parlamentarnim izborima.

Lider G17 plus i predsednik Koalicije "Zajedno za Kragujevac" potpisali su danas u Kragujevcu koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu. "Na predstojećim lokalnim i narednim parlamentarnim izborima, Koalicija 'Zajedno za Kragujevac' nastupaće na listi G17plus", rekao je Dinkić.

On je kazao da je za svaku koaliciju neophodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da zainteresovane strane imaju zajedničku razvojnu viziju, pa samim tim treba da budu i na istom političkom frontu.

"Stevanović i ja smo imali zajedničku razvojnu viziju", rekao je lider G17 plus.

Upitan da li to znači da će koalicija "Zajedno za Kragujevac" na narednim izborima za predsednika Srbije podržati aktuelnog predsednika Borisa Tadića, Stevanović je rekao da će se o tome dogovoriti na sastanku unutar nove koalicije.

Koaliciju "Zajedno za Kragujevac" čini Srpski demokratski pokret obnove (SDPO), nastao ranijim otcepljenjem od Srpskog pokreta obnove, Šumadijska narodna stranka i Socijaldemokratija, čiji je lider Vuk Obradović.

Mihailović: Stevanović se nije konsultovao

Jedan od dvojice kopredsednika Srpskog demokratskog pokreta obnove (SDPO) Vojislav Mihailović demantovao je da je ta stranka potpisala bilo kakav koalicioni dogovor sa strankom G17 plus.

Mihailović je Tanjugu rekao da je verovatno reč o nekakvoj zabuni jer Veroljub Stevanović, takođe kopredsednik stranke, "za to nije konsultovao organe SDPO".

"Mi u SDPO-u o tome ništa ne znamo i zato taj ugovor za stranku nije valjan i nije obavezujući", rekao je Mihailović i dodao da se sa Stevanovićem čuo i da je trebalo i da se vide, ali da do tog susreta nije došlo.

Reč je o ličnom stavu Stevanovića i on može da radi šta i kako hoće, ali potpisivanje koalicionog sporazuma sa G17plus nije bilo razmatrano na organima stranke, kazao je Mihailović.

On je ustvrdio da SDPO ostaje u koaliciji sa članicama "narodnjačkog bloka", a da što se tiče lokalnih zibora, tamo gde je moguće, praviće se "savezi sa programski sličnim strankama".

Narodnjački blok čine Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija, Jedinstvena Srbija i SDPO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.