Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2016, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevandić: Republika Srpska ne odustaje od referenduma

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, izjavio je da Republika Srpska neće odustati od najavljenog referenduma bez obzira na odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da se privremeno zabrani održavanje referenduma.

"Republika Srpska ni od čega ne odustaje. Jedino da ne budemo živi, da se svi iselimo iz BiH da bi neko bio sretan. Da podilazimo neprimjerenoj mržnji, dezavuisanju osnovnih ljudskih prava, ukidanju naše mogućnosti da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << osjećamo kao narod. To ne dolazi u obzir", rekao je Stevandić u izjavi za televiziju "N1".

"Odluka suda je bila očekivana, jer je ona još u prvom stepenu vršena pod određenim pritiskom, i to je bila politička odluka. I očigledno je da se politika prema RS ne mijenja i da RS nije ravnopravan entitet u BiH. Iako su sve stranke donijele konsenzusom odluku o referendumu, smatram da treba napraviti međustranački sastanak, a da konačnu odluku donese Narodna skupština." - izjavio je predsjednik DNS-a Marko Pavić za portal Nezavisne.com.

Podsjetimo, Ustavni sud Bosne i Hercegovino prihvatio je danas apelaciju Bakira Izetbegovića da se privremeno zabrani sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske koji je zakazan za 25. septembar.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.