Stevan je prevalio 530 km BICIKLOM od Herceg Novog do Beograda, a svi su ga čudno gledali iz OVOG RAZLOGA

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevan je prevalio 530 km BICIKLOM od Herceg Novog do Beograda, a svi su ga čudno gledali iz OVOG RAZLOGA

Novljanin je otkrio koji deo puta mu je bio najdosadniji

Dvadesetsedmogodišnji Novljanin Stevan Lučić putovao je od 13. do 16. oktobra od Herceg Novog do Beograda, a prema njegovima rečima trebale su mu volja i želja pa tek onda ostalo.

Da u četiri dana, sami, na biciklu prevalite 530 kilometara od Herceg Novog do Beograda, potrebni su iznad svega volja i želja pa tek onda ostalo, trening, kondicija, priprema, priča dvadesetsedmogodišnji Novljanin Stevan Lučić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je uspešno odgovorio ovom izazovu. Putovao je od 13. do 16. oktobra.

Bicikl je odabrao jer je biciklizam je njegov ozbiljan hobi od 2012. godine kada je vozio do Podgorice.

- Tu je sve počelo, a onda je sledila vožnja kroz Boku do Kotora, pa do Budve, dva puta do Ostroga, do Trebinja, Dubrovnika. Kada sam obišao okruženje, počeo sam potajno da razmišljam o vožnji do Beograda - priča Stevan, izuzetno zadovoljan što je prevalio i ovu razdaljinu bez ikakvih problema, radostan, kaže posebno kada je ulazio u Beograd i dok se vozio tim gradom.

Prvi dan putovanja, kaže Stevan, zahtevao je da savlada deonicu preko Šavnika i Žabljaka gde je prenoćio, dugu 180 kilometara, sa velikim usponom, i koja je bila najteža.

"Najdosadnija" ili bez posebnih izazova bila je kaže deonica koju je prevalio drugog dana, preko Pljevalja i Jabuke do Nove Varoši.

- Trećeg dana, iznenadila me hladnoća, bilo je magle sve do kraja uspona na Zlatiboru, ali sam uprkos tome stigao do Čačka i tu prenoćio, a onda nastavio završnu deonicu puta do Beograda, nastavlja Stevan.

Kaže i da su reakcije porodice i prijatelja bile sasvim očekivane, bili su iznenađeni, šokirani, u neverici pogotovo što je ovaj odvažni mladić u kompletnu priču ušao sam.

- I ljudi sa kojima sam se susretao na putu bili su iznenađeni, ali su me svi podržavali. Isto su reagovali i na graničnim prelazima, a nakon ovog dragocenog iskustva želim da zahvalim svima koji su me na bilo koji način podržali, interesovali se za ovo putovanje, pratili me - priča Stevan.

Priznaje i da već planira novu vožnju, ali očekuje da će mu se neko pridružiti, tek da bi ekipa bila brojnija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.