Izvor: Blic, 12.Jan.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stend-baj aranžman sa MMF

Do kraja ove nedelje, Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda trebalo bi da održi sastanak na kojem bi se razmotrio novi aranžman sa Srbijom vredan 520 miliona dolara.

Prvobitno, sastanak Borda direktora MMF bio je zakazan za 19. decembar. MMF je sa Srbijom sredinom novembra dogovorio aranžman kojim je predviđeno povlačenje oko 520 miliona dolara u slučaju da Srbiji zatreba finansijska podrška te međunarodne finansijske institucije. Uslov MMF-a za odobravanje tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aranžmana, prema rečima Radovana Jelašića, guvernera Narodne banke Srbije, jeste potpisivanje dva memoranduma između NBS i Vlade Srbije. Do sredine januara NBS i Vlada trebalo bi da potpišu memorandume o odgovornosti u ostvarivanju ciljane inflacije u 2009. godini od osam odsto, sa mogućim odstupanjem plus-minus dva odsto, kao i memorandum o stabilnosti finansijskog sektora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.