Stejt department: U Hrvatskoj problem diskriminacija prema Srbima i Romima

Izvor: Blic, 28.Feb.2014, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department: U Hrvatskoj problem diskriminacija prema Srbima i Romima

U Hrvatskoj je najveći problem društvena diskriminacija, i u određenoj meri nasilje, prema pripadnicima manjina, posebno Srba i Roma, navodi se u danas objavljenom godišnjem izveštaju američkog Stejt departmenta o ljudskim pravima za 2013. godinu.

Takvo stanje, kako stoji u izveštaju objavljenom na sajtu Stejt departmenta, obeshrabruje povratak raseljenih lica i "odlaže oporavak od konflikta s početka 90-ih godina prošlog veka".

U izveštaju se kao najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << problem navodi i odnos prema prema LGBT populaciji, kao i korupcija.

Kao još jedan problem navodi se i sporost pravosuđa - nerešeni slučajevi restitucije imovine iz Drugog svetskog rata, doba komunizma i ratnog perioda od 1991. do 1995. godine, kao i javno ispoljavanje profašističkih osećanja i vandalizam spomenika holokausta i trgovina ljudima.

Pročitajte još: Stejt department o stanju ljudskih prava u Srbiji

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.