Stejt department: Rusija greškom pritvorila novinara Gerškoviča

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 23:18

Stejt department: Rusija "greškom" pritvorila novinara Gerškoviča

Stejt department saopštio je danas da je ustanovljeno da je Rusija "greškom pritvorila" reportera Volstrit Džurnala, Amerikanca Evana Gerškoviča.

Stejt department ocenjuje da su optužbe za špijunažu lažne i da je reč o potitičkom slučaju.

"Novinarstvo nije zločin. Osuđujemo Kremlj zbog kontinuirane represije protiv nezavisnih, slobodnomislećih ljudi i rata koji Rusija vodi protiv istine", poručio je portparol Stejt departmenta Vedant Patel, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je 30. marta da je Gerškovicč uhapšen pod optužbama za prikupljanje informacija o ruskoj vojnoj kompaniji koje su zavedene kao državna tajna.

Volstrit Džurnal je demantovao da se Gerškovič bavio špijunažom, a Bela kuća je ocenila da su "smešne" optužbe za špijunažu za koje je u Rusiji zaprećena kazna zatvora do 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stejt department: Rusija "greškom" pritvorila novinara Gerškoviča

Izvor: Blic, 11.Apr.2023, 00:31

Stejt department saopštio je danas da je ustanovljeno da je Rusija "greškom pritvorila" reportera Volstrit Džurnala, Amerikanca Evana Gerškoviča, ocenjujući da su optužbe za špijunažu lažne i da je reč o potitičkom slučaju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.