Stejt department: Kašogijevo telo što pre da bude locirano

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department: Kašogijevo telo što pre da bude locirano

Vašington -- Posmrtni ostaci saudijskog novinara Džamala Kašogija trebalo bi da budu locirani i vraćeni njegovoj porodici kako bi bio sahranjen što pre.

To je izjavio zvaničnik američkog Stejt departmenta Robert Paladino.

Turski ministar pravde Abdulhamit Gul rekao je ranije danas da njegova zemlja želi da saudijske vlasti obelodane gde se nalazi telo ubijenog novinara, javio je Rojters.

Kašogi je ubijen prošlog meseca u saudijskom konzulatu u Istanbulu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turska je očekivala da će Saudijska Arabija saradjivati u turskoj istrazi, kazao je Gul novinarima.

Saudijski novinar Džamal Kašogi je zadavljen čim je ušao u konzulat Saudijske Arabije 2. oktobra, a njegovo telo je zatim raskomadano i uklonjeno, saopštila je juče kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu.

Reč je o ubistvu s predumišljajem, dodaje se u saopštenju koje su preneli turski mediji.

U saopštenju se, takodje, navodi da nikakvi konkretni rezultati nisu ostvareni u razgovorima glavnog tužioca Irfana Fidana ove nedelje sa saudijskim javnim tužiocem Saudijem Al-Modžebom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.