Stejt department: Branićemo slobodu plovidbe u Crvenom moru

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 16:07

Stejt department: Branićemo slobodu plovidbe u Crvenom moru

Portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler rekao je da će napadi Huti blokirati isporuku pomoći onima kojima je potrebna.

On je naglasio da Stejt department osuđuje napade Huti na brodove.

"Osuđujemo ove napade i nastavićemo da branimo slobodu plovidbe u Crvenom moru", rekao je Miler.

Jemenska grupa je više puta rekla da će nastaviti da gađa komercijalne brodove za koje kaže da su povezani sa Izraelom sve dok humanitarna pomoć ne stigne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do Palestinaca u Gazi.

Huti su u petak rekli da su ispalili balističke rakete na izraelski grad Eilat.

Saopštenje je usledilo nakon izraelskih izjava u kojima se navodi da je projektil presretnut iznad Crvenog mora. Huti, koji kontrolišu glavni grad Jemena i jednu od dve vlade, proglasili su blokadu brodske rute u Crvenom moru za brodove koji idu ili su povezani sa Izraelom nakon izraelskog napada na Gazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.