Stejt department Amerikancima: Ne idite u Kinu

Izvor: B92, 28.Jan.2020, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department Amerikancima: Ne idite u Kinu

Vašington -- Američki Stejt department upozorio je Amerikance da izbegavaju putovanja u Kinu zbog širenja koronavirusa.

Upozorenje za putovanje u tu zemlju podignutno je na nivo tri.

Kako se navodi u obaveštenju Stejt departmenta treba preispitati putovanja u Kinu zbog nove vrste koronavirsa koji je prvo zabeležen u Vuhanu, navodeći da je u nekim oblastima rizik povećan i da su kineski zdravstveni zvaničnici prijavili hiljade slučajeva obolelih širom Kine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Američki Centar za kontrolu i sprečavanje bolesti izdao je upozorenje putovanja nivoa tri navodeći da treba da se izbegava svako putovanje u Kinu koje nije neophodno. Ukazuje se da kineske vlasti uvode karantin i ograničavaju putovanja širom zemlje.

Za provinciju Hebej, čiji je Vuhan glavni grad, izdato je najviše upozorenje nivo četiri kada se savetuje da se uopšte ne putuje tamo zbog novog koronavirusa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vašington pozvao Amerikance da izbegavaju odlaske u Kinu

Izvor: Danas, 28.Jan.2020

Američki Stejt department upozorio je danas Amerikance da izbegavaju putovanja u Kinu zbog širenja koronavirusa i podigao upozorenje za putovanje u tu zemlju na nivo tri.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.