Stefanović za RTS: Vešala ključni deo političkog programa SzS

Izvor: RTS, 09.Feb.2019, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović za RTS: Vešala ključni deo političkog programa SzS

Ministar policije Nebojša Stefanović u izjavi za RTS osuđuje ponovno pojavljivanje improvizovanih vešala na protestu u Beogradu.
Nebojša Stefanović za RTS kaže da je potpuno neverovatno da su lideri Saveza za Srbiju izabrali vešala u njihov ključni deo političkog programa.

"Očekujem da nadležni državni organi postupe u sklada sa svojim ovlašćenjima a pre svega da su lideri SzS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nosili vešala, njihovi poslanici, visoki funkcioneri ukazuje da oni ne razumeju šta je suština ono šta građani Srbije žele i da ne postoji politički program", rekao je ministar policije.
Kada nema formulacije programa koji nudi nešto građanima, onda vešala postaju politika, dodaje Stefanović.
"Mislim da je to štetno za imidž Srbije i štetna poruka građanima", zaključuje Stefanović.
Povodom iznošenja improvizovanih vešala oglasio se i ministar odbrane Aleksandar Vulin navodeći da su "vešala jedina politika koju ima Savez za Srbiju". 
Srpska napredna stranka osudila je donošenje vešala na protest koji, kako navode, predvode Đilas, Obradović i Jeremić, a koja su uperena protiv svih pristojnih građana. 
Reporter agencije Tanjug sa večerašnjih protesta u Beogradu javio je da su se među okupljenima opet pojavila improvizovana vešala.
Kako navodi agencija, umesto omče, vešala se završavaju cvetom visibabe "kao karikiranje reagovanja i osuda u javnosti poruke koju predstavljaju vešala sa protesta prošle subote".    

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Vešala postala ključni deo politike Saveza za Srbiju

Izvor: Beta, 09.Feb.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je povodom ponovnog pojavljivanja improvizovanih vešala na protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu da se time šalje "veoma štetna poruka gradjanima", i izrazio očekivanje da će nadležni državni organi s tim u vezi postupati u skladu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.