Stefanović sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji

Izvor: RTS, 05.Dec.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oriciom o rezultatima zajedničke saradnje u 2019. godini, saopšteno je iz MUP-a.
Stefanović i Oricio su se saglasili da je saradnja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a posebno u oblasti rada policije u zajednici, bila na izuzetno visokom nivou, i da će se nastaviti istim intenzitetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi se u saopštenju.

"Govoreći o radu policije u zajednici, Stefanović je istakao pozitivne rezultate zajedničkog rada sa Misijom OEBS-a u ovoj oblasti i dodao da bi podrška Misije u formiranju dobrovoljnih vatrogasnih društava doprinela još većoj bezbednosti građana", ističe se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.
Ministar je podsetio da se, uz podršku Misije OEBS-a, uspešno sprovodi edukacija dece u osnovnim školama na temu sajber bezbednosti, nasilja u porodici, ali i borbe protiv droga, i dodao da je pored dece posebno važno edukovati i roditelje o svim bezbednosnim pretnjama kako bi deca bila što bezbednija.
Šef misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio istakao je značaj regionalne saradnje, posebno kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, pohvalivši dosadašnje rezultate srpske policije u ovoj oblasti.
Oricio je, kako se navodi u saopštenju, takođe pohvalio i napore Ministarstva unutrašnjih poslova u oblasti borbe protiv nasilja u porodici, ocenivši da je u ovoj borbi neophodna dobra interresorna saradnja svih nadležnih organa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Saradnja MUP i OEBS na izuzetno visokom nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019

Saradnja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a posebno u oblasti rada policije u zajednici, ove godine bila je na izuzetno visokom nivou, a nastaviće se istim intenzitetom, saglasili su se na današnjem sastanku potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.