Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović sa ministrom pravde i migracija Švedske o migrantskoj krizi

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Stokholmu s ministrom pravde i migracija Švedske Morganom Johansonom o aktuelnoj migrantskoj krizi.

Stefanović je rekao Johansonu da se u Srbiji nalazi izmeđn osam i devet hiljada migranata i istakao da je za rešenje ovog problema neophodan jasan i precizan plan zemalja Evropske unije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je rekao da je Srbija svim migrantima obezbedila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << adekvatan smeštaj u centrima u više gradova Srbije.

Stefanović je kazao i da je Srbija uradila nacrte zakona o azilu i strancima koji su u najvećoj meri usklađeni s direktivama EU, navodeći da bi pomoć Švedske u primeni tih zakona bila dragocena.

Ministar Stefanović razgovarao je i s državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Švedske Oskarom Stijenstromom o evropskim integracijama Srbije i zahvalio na podršci koju Švedska pruža Srbiji na putu ka EU i na pomoći u reformskim procesima MUP-a.

On se ranije danas sastao i sa ministrom unutrašnjih poslova Švedske Andešom Igemanom sa kojim je potpisao Sporazum o policijskoj saradnji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.