Stefanović sa italijanskim zvaničnicima o migracionoj politici i saradnji policija

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jun.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović sa italijanskim zvaničnicima o migracionoj politici i saradnji policija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je sa delegacijama italijanskih ministarstava unutrašnjih poslova i i spoljnih poslova, razgovarao o migracionoj politici i unapređenju saradnje u oblasti upravljanja granicom.

"Srbija je spremna da bude deo zajedničkog evropskog rešenja po pitanju migracija i želi da sa italijanskim službama radi na sprečavanju krijumčarenja i trgovine ljudima", rekao je  Stefanović, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je izrazio spremnost za razmenu važnih informacija između policija dve zemlje, kada je reč o svim izazovima koje sa sobom nosi migrantska kriza.

Generalni direktor Direkcije za migracionu politiku Ministarstva spoljnih poslova Italije Luiđi Vinjali ;istakao je tokom sastanka da je srpski MUP pokazao visok stepen profesionalizma tokom migrantske krize.

On je dodao i da je Srbija jedan od najvažnijih strateških partnera Italije.

Direktor Direkcije za graničnu policiju MUP Italije Masimo Bontempi rekao je da postoji prostor za unapređenje saradnje graničnih policija Srbije i Italije, posebno u oblasti borbe protiv krijumčarenja ljudi i protiv falsifikovanja putnih isprava.

Bontempi je istakao važnost zajedničkih obuka u cilju unapređenja kapaciteta rada graničnih policijskih službenika.

Stefanović je predložio sagovornicima izradu akcionog plana kojim će biti jasno definisani konkretni koraci buduće saradnje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.