Stefanović pozdravio studente KPA

Izvor: B92, 01.Okt.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović pozdravio studente KPA

Na Kriminalističko-policijskoj akademiji danas je nova generacija mladića i devojaka počela školovanje.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio im je da je njihov zadatak izgradnja moderne, bezbedne i prosperitetne Srbije.

Novoj generaciji oko 500 mladića i devojaka Stefanović čestitao na tome što su se opredelili za neku od različitih vrsta policijskog poziva, poručivši da ga obavljaju časno, pošteno i u skladu sa zakonom.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, podsetivši da je vlada pokrenula niz reformi usmerenih ka stvaranju modernog, razvijenog i demokratskog društva, naveo da budući pripadnici MUP-a i policije u tome imaju važnu ulogu.

"Želim da zajedno gradimo modernu, prosperitetnu Srbiju, u kojoj će njeni građani biti bezbedni", istakao je on.

Prema njegovim rečima, neki od studenata KPA kad završe školovanje, baviće se javnim redom i mirom, borbom protiv organizovanog kriminala, terorizma, a pri tome svako od njih mora da vodi računa o profesionalizmu i da postupa u skladu sa zakonima.

Stefanović je naveo da odstupanje od tih normi ne sme biti tolerisano, a onaj ko prekorači ovlašćenja mora biti oštro sankcionisan.

Ministar je istakao i da su studenti KPA odabrali časnu i odgovornu profesiju, koja je od izuzetnog interesa za građane i državu.

On je dodao i da je cilj da u Srbiji bude omogućena bezbednost za sve njene građane, ali i strance koji borave u našoj zemlji, a ponašaju se u skladu sa zakonima.

Stefanović je naveo i da je srpska policija među deset policija u svetu koje su najpoželjnije za međunarodnu saradnju, naglasivši da je namera rukovodstva MUP-a da se to još više unapredi.

Posle svečanog prijema nove generacije studenata, Stefanović je otvorio spomen-sobu posvećenu Arčibaldu Rajsu, utemeljivaču policijskog školstva u Srbiji.

Kriminalističko-policijska akademija je visoko školska ustanova sa osnovnim akademskim studijama kriminalistike, forenzičkog inženjerstva i informatike i računarstva.

Na KPA se organizuju i osnovne strukovne studije iz kriminalistike, sa dve izborne grupe - kriminalističko-forenzička i policijsko-bezbednosna grupa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.