Stefanović ponovo udara na Vučića: Njegova statistika se ne poklapa sa istinom

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 15:44

Stefanović ponovo "udara" na Vučića: Njegova statistika se ne poklapa sa istinom

Borko Stefanović ponovo je odlučio da "prozove" Vučića i "objasni" mu da zapravo nema većinu nakon održanih izbora.

On je tim povodom izdao saopštenje.

"Nemate nikakvu većinu, ni legalnu, a još manje legitimnu. Niste legalno stekli mandate jer ste krali na izborima. Zbog uvoza fantomskih birača, plaćanja za glasove i ucena birača, kao i zbog nezapamćene otimačine medija u Srbiji, vaši odbornci nemaju mandate već samo proizvod otimanja narodne volje. Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << možete nikako imati legitimnu vlast jer i pored krađe izbora, pokušavate da kupite odbornike koji su se predstavljali kao opozicija i tako skrpite većinu u gradskoj Skupštini", navodi Stefanović u saopštenju.

"Čak i u uslovima krađe izbora, vaši SNS, SRS i SPS su dobili 17.000 glasova manje nego 2022, a stranke koje čine našu koaliciju, Srbija protiv nasilja, su dobile 30.000 glasova više. Krađa izbora vam neće proći", ističe Stefanović u saopštenju.

Podsećanja radi, izborna lista Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane osvojila je ukupno 1.783.701 glasova na parlamentarnim izborima u Srbiji 2023. godine. izborna lista Ivica Dačić - premijer Srbije osvojila je 249.916 glasova.

"Srbija je suverena zemlja i ovo su bili najčistiji izbori sa najmanje žalbi i primedbi. Uvek smo spremni da razgovaramo o unapređenju izbornog procesa", rekao je Vučić nakon što je opozicija bila "nezadovoljna" jer nije osvojila dovoljno glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.