Stefanović o paljenju ambasada

Izvor: B92, 14.Avg.2014, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović o paljenju ambasada

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da uskoro očekuje prve rezultate radne grupe koja treba da utvrdi sve okolnosti paljenja ambasada 2008. godine.

Stefanović je rekao da je radna grupa formirana kako bi se na najozbiljniji način istražile sve okolnosti o paljenju ambasada.

"Članovi tima su već razgovarali sa tužilaštvom i sad se radi potpuna analiza obimne dokumentacije. Želimo da vidimo gde su mogući propusti i uputili smo zahtev svim linijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rada, koje su tog dana bile zadužene za obezbedjenje, da nam daju sve naredbe i podatke koje su imali za taj dan", naglasio je Stefanović.

On je, nakon što je dodelio nagradu policajcu Borislavu Zoriću, rekao novinarima da je za šefa tima postavio svog šefa kabineta Ivana Ristića, kako niko ne pomisli da se beži od odgovornosti.

Početkom jula ministar Srefanović formirao je Radnu grupu koja treba da utvrdi sve okolnosti u vezi sa paljenjem ambasada SAD i Nemačke u Beogradu 2008. godine, do koje je došlo nakon mitinga protiv proglašenja nezavisnosti Kosova.

Radna grupa je formirana kako bi se u potpunosti ispitale sve činjenice tog dogadjaja, identifikovali počinioci i u potpunosti rasvetlio taj čin, a odgovorni organizatori i napadači proceusirali.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da će sa Ministarstvom saobraćaja pokrenuti izmene Zakona o saobraćaju koji će predvideti veći broj kamera.

Zbog čega nije upotrebljeno 10 miliona evra koji se izdvajaju od polise osiguranja vozila za nabavku kamera na saobraćajnicama, Stefanović kaže da treba pitati ljude koji su vodili resore policije i saobraćaja pre njega.

"Zašto u prethodnih 20 godina nije iskorišćen taj novac ja stvarno ne znam, jer se tada nisam bavio tim poslom. To je pitanje za te ljude koji su tada obavljali ove dužnosti u saobraćaju i policiji", rekao je Stefanović novinarima nakon što je dodelio nagradu policajcu Borislavu Zoriću.

Stefanović je pojasnio da se za nabavku video nadzora na saobraćajnicama odvaja deo novca koji se uplaćuje na naplatnim rampama i jedan deo taksi za osiguranje vozila, kao i da taj novac postoji na računima tih komnpanija.

"Nadam se da taj novac nije utrošen za nešto drugo. Novac nije na računima MUP-a, pa da bih ja mogao da ga kontrolišem i upravljam njim. Očekujem da ćemo imati priliku da ga upotrebimo zašta je namenjen", rekao je ministar.

Stefanović je dodao i da se sa Beogradom radi jedan projekat da Ibarska magistrala, zaključno sa opštinom Lazarevac, bude pokrivena kamerama, posebno na kritičnim delovima, gde se dešava najviše saobraćajnih nesreća.

O postavljanju više kamera na saobraćajnicama, ministar unutrašnjih poslova kaže da će konsultovati poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, kako bi se izbegle nedoumice da se to radi kako bi se povredila prava građana, već samo da saobraćaj i ljudi budu bezbedniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.