Stefanović o Anđusu: Da je Vučić plaćao reket Kuriru...

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2017, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović o Anđusu: Da je Vučić plaćao reket Kuriru...

"Novinar Dejan Anđus, osumnjičen za iznudu novca, uhvaćen je sa kovertom u kojoj je bilo 30.000 evra novčanica", kaže ministar policije i dodaje da oni koji su reketirani nikada neće rešiti problem ukoliko pristanu jednom da plate.

- Zamislite da je Aleksandar Vučić mislio da će tako da reši reket 'Kurira'. On plaća skupu cenu za to, tridesetak dana se vodi žestoka, besomučna kampanja protiv njega, jer nije spreman da plati - rekao je Stefanović gostujući na TV Pink.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
On je dodao da svi koji se ogreše o zakon biće uhapšeni i pojasnio da je postao trend u svetu politike da političari koji su bili na čelu lokalnih samouprava i osumnjičeni su da su ispumpavali novac iz javnih preduzeća preko noći postaju najveći kritičari vlasti.

Takođe, stvorila se klima, naglasio je Stefanović, da političari ili novinari ne mogu biti predmet istrage.

- Pa to je divno za kriminalce. Učlane se u NUNS ili UNS, da kažu mi smo novinari, nama ne smete ništa jer ako nam uhapsite za pedofiliju, dilovanje, vi napadate slobodu javne reče i novinarstva. To je besmisleno. Hapse se oni za koje postoji dovoljno dokaza da su učestvovali u izvršenju krivičnog dela - rekao je ministar.

Dejan Anđus osumnjičen je za iznuđivanje novca, a ministar pojašnjava da ljudi treba da znaju da kada tužilaštvo i policija sprovode istragu i kada dođe do privođenja to znači da je prikupljeno dovoljno dokaza za hapšenje.

- Čitao sam komentare da je 'koverta tanka' da u 'njoj nema novca', 'ko zna šta je tamo bilo' i onda vidite da on sam izvuče iz te koverte 30.000 evra. Vidite da je tog čoveka mesecima pritiskao, tražio novac - kaže Stefanović.

Interesantno je , nastavlja dalje, da se pojavljuje i Saša Mirković koji se sumnjiči u Zaječaru za ispumpavanje novca iz javnih preduzeća i on zna da tužilaštvo vodi postupak protiv njega.

- Koji je to novinarski posao plaćen 30.000 evra za mesec ili dva. Ima ekonomskih poslova u IT, svako ko je časno i čestitio zaradio novac nemam ništa protiv toga - rekao je ministar.

On kaže da se pominju ortački poslovi i pita se kako je Anđus postao ortak u firmi koja vredi milione "ajde da vidimo vaše prihode poslednjih 10, 20 godina".

- To se zove srpskim jezikom reket. Kada vam neko iznuđuje novac pretnjama, medijskim linčom, to je reket. Čovek se obrati policiji, sa tužilaštvom napravimo slučaj, da prikupimo dokaze da je to iznuda - zaključio je Stefanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.