Stefanović napravio lapsus

Izvor: B92, 03.Sep.2013, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović napravio lapsus

Beograd -- Predsednik skupštine Nebojša Stefanović načinio je lapsus i izgovorio da je 51 narodni poslanik bio uzdržan, umesto odsutan, kada je birana nova vlada.

Iz Kabineta predsednika parlamenta je saopšteno da u tome nije bilo nikakve namere da se manipuliše rezultatima glasanja narodnih poslanika.

U saopštenju se precizira da se radi o nenamernoj grešci učinjenoj u kasnim večernjim satima i posle višesatne debate, kada je Stefanović izgovorio da je 51 narodni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslanik bio uzdržan, umesto da je 51 narodni poslanik bio odsutan.

Reagujući na saopštenje DSS u kojem je navedno da je Stefanović pokušao da obmane javnost o rezultatima glasanja za izbor ministara, iz Kabineta su poručili da je broj poslanika u sali tačno prikazan.

Istovremeno, ne treba ulaziti u razloge zašto neki poslanici nisu bili prisutni na sednici niti pretpostavljati kako bi glasali, da su bili u sali, dodaje se.

Iz skupštine su poručili i da se, izmedju ostalog, u direktnom televizijskom prenosu moglo jasno i glasno čuti kako je svaki poslanik pojedinačno glasao i ko na sednici nije bio prisutan.

"Predsednik skupštine se izvinjava gradjanima Srbije zbog učinjenog lapsusa", naglašeno je u saopštenju.

Ističe se i da su svi podaci o glasanju dostupni i da javnost može imati uvid preko sajta Narodne skupštine, a da će se predsednik Stefanović ubuduće truditi da sve informacije vezano za rad skupštine i poslanika za vreme trajanja njihovog mandata budu transparentne, kao i do sada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.