Stefanović na skupu Interpola u Monaku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2014, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović na skupu Interpola u Monaku

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvuje danas u Monaku na 83. zasedanju Generalne skupštine Interpola i obeležavanju stogodišnjice postojanja te organizacije.

Prvog dana Skupštine, Stefanović je ocenio da je skup odlična prilika da se podsetimo na ono šta Srbija znači Interpolu, ali i na sve što je Interpol učinio za Srbiju, navodi se u saopštenju MUP-a.

"Srbija je danas među deset najpoželjnijih partnera, kako pokazuju svi podaci Interpola, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a tako su se izjasnile zemlje partneri, svaka od 190 država, što pokazuje našu ozbiljnost, preciznost i ono što srpska policija radi na međunarodnim odnosima", rekao je Stefanović.

Ministar je ocenio da je značaj saradnje u Interpolu veliki, o čemu svedoči i "uspešno rešavanje nekoliko poslednjih teških slučajeva" u Srbiji.

"Naš posao je da se bolje organizujemo u saradnji s drugim policijama u našem regionu, ali i na nivou Interpola. Hoćemo to da uradimo jer kriminal ne poznaje granice, on se udružuje i moramo da postavimo snažnu odbranu za naše građane od toga. Naši ljudi moraju da znaju da će se naša policija svim silama boriti protiv korupcije i kriminala, ma odakle dolazili", kazao je.

Skupu prisustvuju i direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Milan Dimitrijević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.