Stefanović: Živimo u državi u kojoj o svemu odlučuje Aleksandar Vučić

Izvor: Press, 23.Dec.2013, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Živimo u državi u kojoj o svemu odlučuje Aleksandar Vučić

Ne postoje podele i rascep, već jedna grupa članova Glavnog odbora, koji su očigledno nezadovoljni svojim položajem, artikulacijom naše politike i pretpostavljam Draganom Ðilasom kao predsednikom stranke, rekao je Stefanović u emisiji "Jedan na jedan" na TV Vojvodine.
Ne znam ko je sve potpisao peticiju, postoje razne spekulacije po medijima, ali to jeste jedna manja grupa ljudi koja je nezadovoljna rukovodstvom DS, koja smatra da sada pred parlamentarne i beogradske izbore treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << promeniti strukturu stranke, čime direktno pomaže Vučiću i njegovom nastojanju da oslabi opoziciju u Srbiji, rekao je Stefanović.
Stefanović je napomenuo da oni to možda ne rade svesno, ali je naglasio da je takav postupak nepotreban kada je jasno u statutu stranke definisano da je izborna skupština DS uvek posle parlamentarnih izbora, jer jedino se tada pokazuje da li ima rezultata.
On je rekao da će parlamentarni izbori verovatno biti u martu i upitao "šta će to biti bolje ako se smeni Ðilas i rukovodstvo stranke, pa onda idemo na parlamentarne izbore u sred tog našeg unutrašnjeg izbornog procesa".
Na pitanje da li se ljuti na Slobodana Homena, koji se u medijima pominje kao jedan od organizatora peticije, Stefanović je rekao da se ne ljuti, ali da to "jako čudno koincidira sa napadima vlasti i bivše, kvaziopozicije, na DS, čime se ona stavlja u veoma neugodan položaj pre parlamentarnih izbora".
Stefanović je rekao da podržava Ðilasa, koji doživljava "nezapamćen medijski progon i blaćenje", i Demokratsku stranku, "dakle njen program i njen beskompromisan rad na političkom demoliranje ove nesposobne vlasti".
Povodom najava o povratku Borisa Tadića u politiku, Stefanović je rekao da Tadić ima pravo na svoje mišljenje, ali "očekujemo da se na stranačkim organima, kao i do sada, otvoreno razgovara o svačijoj želji i potrebi".
Stefanović je rekao da je DS za vanredne parlamentarne izbore, da je "najjača i rekao bih jedina opoziciona partija", i ocenio da živimo u zemlji u kojoj o svemu odlučuje Vučić!
Prema njegovim rečima, neukusna je primedba lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića da DS "kukumavči" zbog medijskih napada, jer se o Ðilasu i DS "iznose laži" već godinu i po dana.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.