Stefanović: Veće plate u policiji od početka sledeće godine

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2017, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Veće plate u policiji od početka sledeće godine

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je izjavio da će povećanja plata u policiji biti početkom sledeće godine.

Stefanović je dodao da se još ne zna koliko će procenata to iznositi i da treba sačekati konačne procene, a detalji će se znati sledeće sedmice.

"Rad Vlade je bio izuzetno dobar i ima prostora za veće povećanje plata", rekao je Stefanović novinarima posle predavanja o bezbednosti učenika.

On je poručio da će se, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u skladu sa mogućnostima i procenama bezbednosti, povećavati broj školskih policajaca, a doći će i do "preraspodele snaga" u nekim policijskim upravama, kako bi se bezbednost učenika povećala.

Osuda svih napada na novinare

Upitan da prokomentariše napad na novinarke televizije Pink, Stefanović je istakao da policija ne deli novinare po tome za koji medij rade i da će sve da ih zaštiti, jer nasilje u društvu ne sme da se toleriše.

"Apsolutno osuđujemo sve napade na novinare", rekao je on i pozvao i novinare i njihova udruženja da sve pretnje odmah prijave, a ne da "posle pet dana objavljuju to na Tviteru".

Stefanović je podsetio da je policija do sada reagovala na svaku pretnju upućenu preko društvenih mreža bilo nekom novinaru ili političaru, i da će to činiti i ubuduće.

Argumentima sprečiti ulazak Kosova u Interpol

Stefanović je za Večernje novosti rekao da je uveren da Srbija "snagom argumenata može osujetiti namera Prištine i njenih saveznika" da Kosovo postane punopravni član Međunarodne policijske organizacije.

"Očekuje nas veoma težak diplomatski zadatak, ali smo uvereni da snagom svojih argumenata možemo da osujetimo nameru Prištine i njihovih saveznika da takozvana država Kosovo postane punopravni član Interpola", rekao je Stefanović povodom predstojeće Generalne skupštine Interpola.

Novosti pišu da je stav srpskih zvaničnika da se Kosovo u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 ne može smatrati državom kao subjektom međunarodnog prava, i da, shodno tome, ne može ni da se kvalifikuje za prijem u Interpol.

Domaćin ovogodišnje Skupštine Interpola je Kina, a u Pekingu će delegaciju Srbije predvoditi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Generalna skupština Interpola održava se od sledećeg utorka, 26. septembra, do petka, 29. septembra.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.