Stefanović: U akciji Signal uhapšene 74 osobe, među njima i predsednici opština

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: U akciji Signal uhapšene 74 osobe, među njima i predsednici opština

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u akciji "Signal", koja je jutros sprovedena u 19 gradova Srbije, policija uhapsila 74 osobe među kojima i dva sadašnja i dva bivša predsednika opština, a da za tri osobe traga.

Stefanović je u saopštenju naveo da je među uhapšenima i 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća kao i da su podnete krivične prijave protiv 46 osoba zbog osnova sumnje da su oštetili republički i lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << budžete za oko dve milijarde dinara.

Ministar je rekao da država tom akcijom šalje "jasan signal da nema zaštićenih niti povlašćenih i da nikoga neće zaštititi partijska pripadnost, politički položaj niti materijalni status", i da će MUP nastaviti "odlučan obračun" sa korupcijom.

"Akcijom koju je MUP sproveo u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, zadat je snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kad je reč o zloupotrebama u državnim organima", kazao je Stefanović a preneo MUP.

Ministar je naveo da su uhapšeni osumnjičeni da su u prethodnom periodu izvršili više krivičnih dela poput pranja novca, poreske utaje, prevare, zloupotrebe službenog položaja, primanja i davanja mita i falsifikovanja novca.

"Osumnjičeni su budžete Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara", naveo je Stefanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.