Izvor: RTS, 24.Jul.2021, 10:36

Stefanović: Tužiću sve medije koji me predstavljaju kao kriminalca

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je da će u ponedeljak podneti tužbe protiv svih medija koji ga "bez ikakvih argumenata predstavljaju kao kriminalca i zaverenika koji je u dosluhu sa zločincima i ubicama".
"Na pojedine napise na naslovnim stranama u kojima sam bez ikakvog povoda i dokaza doveden u vezu sa pohapšenim klanom monstruoznih ubica reagovao sam momentalno, znajući koliko takve laži mogu da nanesu štetu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mojoj zemlji, našem predsedniku, našoj stranci i meni lično", izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović, navodi se u saopštenju.

"Smatrao sam da će moja argumentovana reakcija da spreči da se ijedna reč uhapšenog ubice ubuduće uzme kao istina, jer sve što je izgovorio je najcrnja laž – i kada je reč o predsedniku Vučiću i kada je reč o meni. Pogotovo jer je istraga o ovim zločinima, kao što sam već ranije napomenuo, počela u vreme kada sam obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova", rekao je Stefanović.
Kaže da je napad na njega uprkos tome nastavljen i to na način koji je prevršio svaku meru.
"Stavljajući me u isti koš sa mafijom, kao one koji će "profitirati od uklanjanja Vučića", autori i incijatori ovakvih bolesnih konstrukcija prešli su svaki prag normalnog i njihove bezumne napade shvatam kao napade na mene, moju porodicu i moju državu, tako da će i moji dalji odgovori i koraci biti takvi da zaštitim sve što mi je najsvetije", navodi Stefanović.
Ministar odbrane kaže da ne bi bio iznenađen da su ovakve "monstruozne laži i napadi došli od Đilasovih medija, to je njihov politički zadatak, a istina nevažna".
"Ali da mediji koji podržavaju našeg predsednika i Vladu, znajući da uhapšeni ubica izgovara sve same laži, konstruišu neke njegove reči i mene povežu sa mafijom, to neću da dozvolim. I do sada je u tim medijima vođena hajka protiv mene, pa i moje porodice, na šta sam uz velike napore reagovao krajnje uzdržano, pa čak i kada su sipali sve same laži protiv mog mrtvog oca", navodi se u saopštenju.
Uprkos istini i uprkos mojoj krajnjoj uzdržanosti, ta hajka ne prestaje, već se samo pojačava i sada kulminira monstruoznim optužbama da zajedno sa mafijom želim da se okoristim od "uklanjanja predsednika Vučića", rekao je Stefanović.
"Takvim odvratnim lažima je pređena svaka granica i otvorena je direktna opasnost za mene i za moju decu. A ona nisu ništa manje vredna od bilo kog drugog deteta u Srbiji.
Pošto krajnje iskreno veruje, kako kaže Stefanović, u naše državne organe i pravosudni sistem, u ponedeljak će podneti tužbe protiv svih medija koji ga "bez ikakvih argumenata predstavljaju kao kriminalca i zaverenika koji je u dosluhu sa zločincima i ubicama".
"Uradiću to zato što istina mora da zaustavi ovu besprizornu hajku, koja nanosi štetu i dovodi u opasnost moju porodicu, ali u isto vreme teško narušava kredibilitet i ugled naše države", kaže on.
Podvlači da ne može da ostane u vazduhu nečija laž da "kao ministar odbrane i potpredsednik Vlade radim protiv predsednika Republike, koji mi je ujedno politički mentor i prijatelj".
"Ne želim da zbog takvih laži postavljam sebi pitanje kako da sutra stanem pred naše vojnike, razgovaram sa nekom visokom stranom delegacijom ili odem u državnu posetu kao ministar odbrane, boreći se za Srbiju, kada me mediji koji podržavaju predsednika i Vladu stavljaju u isti koš sa ubicama i zaverenicima protiv šefa države", rekao je ministar odbrane.
"U lažima koje su objavljene nema nikakvih poruka meni, pa i ako ih ima ja ih ne razumem, niti želim njima da se bavim. Znam da prema meni postoji lična netrpeljivost, pa čak i mržnja od pojedinih interesnih grupa u stranci kojoj pripadam, ali ako je ovo način da se to pokaže, onda su se prevarili, jer su prešli sve granice ljudskog rešavanja nesuglasica i problema. Ovo je tačka u kojoj se ugrožavaju moja deca, dužnost koju posvećeno obavljam, moja država i moj predsednik, a ja to neću da dozvolim i boriću se svom snagom protiv toga", zaključuje Stefanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nebojša Stefanović najavio tužbe protiv tabloida koji ga povezuju sa 'zaverom protiv Vučića'

Izvor: Beta, 24.Jul.2021

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je da će u ponedeljak tužiti sve medije koji su ga proteklih dana predstavljali kao kriminalca ili zaverenika protiv predsednika Aleksandra Vučića, ocenivši da je tim insinuacija "predjena svaka granica i otvorena direktna opasnost" za njega i njegovu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.