Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2018, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Svaki pripadnik bezbednosnih snaga moći će da kupi stan po povlašćenim uslovima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će svi pripadnici bezbednosnog sektora, uključujući i one penzionisane, koji budu izrazili nameru da kupe stanove po povlašćenim cenama, imati pravo to i da urade.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministar je kazao da neće biti određenih kvota ili limita već da će svaki pripadnik bezbednosnih snaga moći da kupi stan po najvišoj ceni od 500 evra po kvadratu u više gradova Srbije.

"Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je veoma važna stvar, usvajanjem zakona stvorile su se mogućnosti da započnemo izgradnju stanova za policajce, vojnike, pripadnike Bezbednosno-informativne agencije i drugih bezbednosnih snaga u Srbiji. Time želimo da ukažemo na težinu njihovog posla ali i da ukažemo poštovanje tim ljudima, da pokažemo da iskreno brinemo o njihovom standardu", kazao je Stefanović.

Navodeći da je policija prošle godine zaplenila 4.1 tonu narkotika, što je kako je rekao, najbolji rezultat u prethodnih deset godina, ministar je najavio nastavak akcija hapšenja narko dilera u Srbiji.

Stefanović je kazao i da je država "potpuno svesna" značaja policajaca za sigurnost i bezbednost zemlje što je kako je rekao, pokazala obezbeđivanjem novih uniformi, vozila i opreme, ali i povećanjem plata pripadnicima MUP-a za deset odsto.

Ministar je pozvao građane da prisustvuju sutrašnjem obeležavanju Dana MUP-a i policije u centru Beograda, navodeći da će građani ispred Doma Narodne skupštine moći da vide defile različitih policijskih jedinica, vozila i tehnike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Ne smemo nikad da odustanemo od Briselskog sporazuma

Izvor: RTS, 27.Maj.2018, 11:55

Prištinska strana je Briselski sporazum potpisala jer nisu hteli da ispadnu negativci, a znali su da ga neće ispuniti, rekao je za "Radio Beograd" ministar policije Nebojša Stefanović. . Ministar unutrašnjih poslova Nebojša...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.