Stefanović: Sanjin Sefić u rukama srpske policije

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2016, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Sanjin Sefić u rukama srpske policije

Sanjin Sefić (25), koji je osumnjičen da je pregazio dve studentkinje u Sarajevu, uhapšen je i u rukama je srpske policije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je naveo da će Sefić biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.

"Bićemo u kontaktu sa kolegama uz BiH kako bi što brze okončali kompletan postupak. Ljude uvek pogode događaji poput stradanja nedužnih devojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da oni koji se na bilo koji način ogreše o zakon neće moći da nađu utočiste u Srbiji", naveo je Stefanović.

Kantonalni sud u Sarajevu potpisao je naredbu za raspisivanje poternice za Sefićem, kao i rešenje o određivanju pritvora.

Podsećamo, Sefić je osumnjičen za smrt dve devojke u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedeljak uveče u sarajevu.

On je nakon toga pobegao iz BiH u Srbiju.

Mektić: Hvala policiji Srbije

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u izjavi za N1 kazao je da je dobio potvrdu o Sefićevom hapšenju u Srbiji.

Mektić je kazao da Sefićevo hapšenje uliva nadu da će, koliko-toliko, pravda biti zadovoljena.

"I pored svega toga, postoji niz propusta u funkcionisanju sigurnosnih agencija BiH, i u smislu ovog događaja i u smislu svega što se dešavalo posle njega. Čestitam policiji Srbije, hvala im što su brzo i efikasno odradili ovaj posao. Mi imamo dobru saradnju i nadam se da je ovo još jedna potvrda i dokaz dobre saradnje", kazao je Mektić za N1.

U ovom momentu, dodao je ministar sigurnosti BiH, je najbitnije da je Sefić uhapšen i da se nalazi u pritvoru.

"Nadam se da se sve tehničke stvari vrlo brzo završiti, da će doći ovde i biti predat pravosudnim institucijama BiH. Nadam se adekvatnoj kazni za ovo teško krivično delo", dodao je Mektić.

Opširnije na ba.n1info.com.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.