Stefanović: Ponudio sam pomoć Makedoniji

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Ponudio sam pomoć Makedoniji

Ministar unutrasnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je razgovarao sa makedonskim kolegom Mitkom Čavkovim i da je ponudio pomoć srpske policije.

"Obavestio sam premijera o situaciji i ponudio u ime MUP snage koje bi mogle da odu da pomognu, u smislu spasavanja i zašite ljudi'', rekao je Stefanović.

Navodeći da je makedonski ministar angažovan i pokušava da reši tešku situaciju vezanu za poplave i nevreme koje se dešava u Makedoniji već skoro 24 sata, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stefanović je istakao da u ovom trenutku makedonska strana procenjuje da može da drži situaciju pod kontrolom.

''U dobroj i stalnoj komunikaciji Srbija je spremna da izađe u susret i pomogne. Baš kao i u situaciji sa migrantima hoćemo da pokažemo da smo tu za naše komšije, da mogu da se oslone na nas, ne samo kad je tesko, ali posebno kad je teško, da znaju da je Srbija tu, ne samo da štiti sebe i brine o svojim sebičnim intersima, već da pokaže da brine i o drugim ljudima time štiteći i svoju zemlju'', rekao je Stefanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.