Stefanović Petrovu: Vidi crnokošuljaše u Zagrebu

Izvor: B92, 17.Mar.2016, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović Petrovu: Vidi crnokošuljaše u Zagrebu

Beograd -- Ministar policije Nebojše Stefanovića izjavio je da je Srbija šokirana izjavom potpredsednika hrvatske Vlade Boža Petrova.

"Srbija je šokirana načinom na koji se potpredsednik Vlade Hrvatske Božo Petrov meša u unutrašnje stvari Republike Srbije", saopštio je Stefanović.

Kako je naveo, pre svega bi bilo dobro da potpredsednik hrvatske Vlade pogleda u sopstveno dvorište i vidi kako žive Srbi u Hrvatskoj, oni koji su preostali nakon progona koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizovao režim Franje Tuđmana, svakodnevne pretnje koje dobijaju, kao i ugrožavanje svih ljudskih prava.

"Bilo bi dobro da vidi crnokošuljaše koji paradiraju centrom Zagreba, uništavanje ćiriličnih tabli, sistematsko sprečavanje povratka Srba na vekovna ognjišta, ali je očigledno da on to ne želi da vidi. U Srbiji nema takvog ponašanja i u Srbiji ne postoji povampirenje fašizma", rekao je Stefanović.

On je dodao da što se katarze tiče gospodin Petrov treba da se seti da nije Srbija, niti su Srbi proterali 300.000 Hrvata, već je Hrvatska proterala 300.000 Srba iz njihovih kuća tokom akcija "Bljesak" i "Oluja" samo zato što su Srbi.

"Građanima Srbije je dosta pretnji hrvatskog režima i treba da znaju da srpska Vlada neće dozvoliti da se iživljavaju nad našom zemljom i njenim građanima", naveo je Stefanović.

Potpredsednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov kritikovao je vlast u Srbiji što Vojislava Šešelja nije izručila Hagu za izricanje presude.

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je Hrvatska slepa na patnje proteranih Srba, uskraćivanje njihovih imovinskih i penzionih prava, kao i na "svoje ministre koji se ponose ustaškom ideologijom", dodajući i da ta zemlja nikome ne bi trebalo da drži lekcije.

"Zemlja u kojoj se kao najveći praznik proslavlja proterivanje 250.000 državljana te iste države nije zemlja koja bi trebalo bilo kome da drži lekcije", rekao je Vulin Tanjugu.

On je tako komentarisao izjavu potpredsednika hrvatske vlade Bože Petrova koji je kritikovao vlast u Srbiji, jer nije izručila Vojislava Šešelja, koga naziva ratnim zločincem, u Hag kako bi mu presuda 31. maja bila izrečena u njegovom prisustvu.

Vulin kaže da je Hrvatska "slepa na rehabilitaciju i uspon ustaštva", na državne vence streljanim ustašama u Blajburgu, na ignorisanje Jasenovačkog genocida, na ministre u Vladi koji se, kako je rekao, ponose ustaškom idelogijom.

"Hrvatska je slepa na mrznju koja ne dozvoljava da se u Vukovaru postavi i ne razbije ni jedna ćirilicna tabla, Hrvatska je slepa na činjenicu da se sveštenici SPC nazivaju koljacima i četnicima", naveo je Vulin.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stefanović odgovara Petrovu: Pogledajte u svoje dvorište

Izvor: RTS, 17.Mar.2016

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je potpredsedniku hrvatske vlade Boži Petrovu da je Srbija šokirana načinom na koji se on meša u unutrašnje stvari Srbije, te da bi bilo dobro da "pogleda u sopstveno dvorište". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.