Stefanović: Ovo je najbolja godina za policiju

Izvor: RTS, 31.Okt.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Ovo je najbolja godina za policiju

Policija je u poslednjih 20 dana uhapsila 29 osumnjičenih za narko-trafiking i zaplenila veliku količinu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Na vanrednoj konferenciji za medije, Stefanović je kazao da je od 2014. godine jedan od osnovnih prioriteta MUP-a borba protiv narko-trafikinga i ukazao da ova godina beleži impresivne rezultate u suzbijanju narkotika.

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je i da je policija u akcijama u proteklih 20 dana pronašla i 23 komada oružja, 70 skupocenih ručnih satova i 29 ukradenih vozila.
"Ovo je najbolja godina za policiju jer beleži najbolje rezultate. Izuzetan rad policije, angažovanje i požrtvovanost, pokazali su da se dobar i efikasan rad isplati", podvukao je Stefanović.
Ministar Stefanović je rekao da je policija završila važan deo posla u istraži otmice 13-godišnjeg dečaka iz Stare Pazove, te da je sada dalji postupak na tužilaštvu.
Nada se da će kvalifikacija dela biti oštra i ozbiljna, jer društvo mora da pošalje poruku da otmice dece nisu nešto što sme da se dogodi i da će oni koji to pokušaju biti drakonski kažnjeni.
"Đilas pokazao šta misli o paljenju knjige"
Stefanović je rekao da ga zabrinjava izjava lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa koji je danas potvrdio da je njegov član stranke učestvovao u paljenju knjige Gorana Vesića, ali da neće biti izbačen iz stranke.
"Time je pokazao šta misli o tom činu, o toj vrsti politike i kako bi Srbija izgledala", rekao je Stefanović.
Ministar policije je još jednom odbacio optužbe da je njegov otac umešan u trgovinu oružja iz Krušika i istakao da je to potpuna laž i izmišljotina, kao i da iza te afere stoji "mašinerija Dragana Đilasa" koji pokušava da "prikrije koliko je zaradio dok je bio na vlasti".
Na pitanje novinara Insajdera "kako je moguće da iz moralnih razloga nije podneo ostavku" i zašto nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije sukob interesa, jer je njegov otac počeo da se bavi trgovinom oružja kada je on već bio u MUP-u, Stefanović je ponovio da ništa u životu nije uradio protivzakonito, kao ni članovi njegove porodice, koji su sve radili u skladu sa zakonom.
Ministar je na pitanje novinara da li poznaje jednog od dvojice pripadnika SBPOK-za koga se po društvenim mrežama i nekim medijima tvrdilo da je kum ministra policije, a koji su pre nekoliko dana intervenisali ispred restorana u Zaplanjskoj ulici kada nisu bili na dužnosti, rekao da je čuo za taj događaj, da se trenutno vodi istraga protiv te dvojice zaposlenih u MUP-u i da su oni udaljeni s posla.
"Određeni mediji iznosili su neistine da je neko od njih moj kum. Nemam nijednog kuma koji radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ni jednog", istakao je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Istraga protiv dvojice policajaca, nemam kuma u MUP

Izvor: Blic, 31.Okt.2019

"Nemam nijednog kuma koji radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ni jednog", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović negirajući tvrdnje nekih medija da je navodno njegov kum nedavno pretukao vlasnika jednog beogradskog restorana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.