Stefanović: Odgovorićemo snažno i beskompromisno

Izvor: Studio B, 31.Maj.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Odgovorićemo snažno i beskompromisno

U nastavnom centru Makiša je obeležen Dan policije, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da srpska policija neće dozvoliti da Srbija postane plen terorista, a građani nebezbedni i da će naš odgovor biti snažan i beskompromisan.

"Nećemo dozvoliti nasilje i rušenje naših vrednosti", rekao je Stefanović.

Čestitajući Dan policije pripadnicima svim policijskih jedinica i svim zaposlenima, Stefanović je poručio da je srpska policija u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << proteklom vremenu pokazala da se kriminal u našoj zemlji više ne isplati, da su razotkriveni narko karteli, trgovci ljudima, ali i počinioci velikih zločina.

"Nedavni događaji u Zvorniku i u Kumanovu pokazuju da region Zapadnog Balkana postaje sve primamljiviji kako za radikalicaziju mladih tako i za radikalizaciju terorističkih napada", rekao je ministar policije.

To, dodao je, predstavlja ozbiljnu pretnju demokratskim načelima i osnovnim ljudskim pravima, a našim građanima uliva strah i strepljnju.

To je, kazao je, za Srbiju signal upozorenja da mora biti obazrivija i pripremljenija za potencijalne izazove.

"Teroristički napadi su naneli neprocenjivu štetu susedima, za nas su upozorenje", rekao je Stefanović I dodao da Srbija nije čekala i spremna je za sve pretnje.

Srpska policija neće dozvoliti da njeni građani budu "nebezbedni da ova zemlja postane plen terorista, naveo je i poručio da će Srbija odgovoriti "snažno i beskompromisno".

Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović položili su vence na spomen obeležja u Beogradu povodom obeležavanja Dana Ministarstva, slave i Dana policije, saopšteno je danas iz MUP-a.

Stefanović je položio venac na spomen - ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću, a Veljović je kod beogradske Čukur česme, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu.

Prethodno, slava Ministarstva - Trojice, obeležena je svečanim sečenjem kolača u kabinetu ministra unutrašnjih poslova, a za ostvarene rezultate u 2014. godini, Stefanović je nagradio 15 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pištoljima.

Istakavši da je Ministarstvo od prošlogodišnjeg obeležavanja Dana policije kompaktnije i složnije, Stefanović izrazio je uverenje da će to biti tendencija i u narednom periodu i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova biti poznato po efikasnosti i dobrim ljudima koji u njemu rade, navedeno je u saopštenju.

"Ljudi koji su danas primili priznanja dobili su ih za ozbiljna zalaganja u prethodnom periodu. U skladu sa reformama koje sprovodimo, trudićemo se da istaknemo najbolje, a time i damo podstrek drugima da ovakvu vrstu priznanja zasluže", rekao je ministar policije.

On se zahvalio direktoru policije Veljoviću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na posvećenosti i uloženim naporima u radu, a u ime nagrađenih, načelnik Uprave za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata Milan Glišović zahvalio je na priznanjima, istakavši da su ona plod zajedničkog truda svih pripadnika Ministarstva.

"Nagrade pripadaju svim zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji su zajedno sa nama uspešno izvršavali postavljene zadatke. U narednom periodu radićemo kvalitetnije", rekao je Glišović, ukazavši da je policija odlučna da se beskompromisno bori protiv terorizma, organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Stefanović je posthumno dodelio plakete porodicama nastradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Stevanu Sinđeliću i Damiru Grubaču.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.