Stefanović, Obradović i Lutovac u Ivanjici: Ovo je borba za promenu sistema, a ne samo vlasti

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2019, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović, Obradović i Lutovac u Ivanjici: Ovo je borba za promenu sistema, a ne samo vlasti

Savez za Srbiju (SzS) vodi borbu ne za smenu vlasti, već za promenu korumpiranog sistema, i zato ostaje odlučan u bojkotu izbora ukoliko ne dođe do ispunjenja uslova da oni budu fer i pošteni, poručili su večeras na tribini u Ivanjici osnivači SzS-a Borko Stefanović, Zoran Lutovac i Boško Obradović.

Kako se navodi u saopštenju, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović poručio je da je SzS jedini odgovor na aktuelni režim, jer kako je rekao, okuplja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ljude koji stoje jedni uz druge bez obzira na njihove različitosti.

"Naprednjačka šipka i bokser ne prave razlike između naših ideologija, već nas ujedinjuju protiv nasilja", kazao je Stefanović. Kritikujući aktuelnu vlast koja, kako je naveo, "klekne pred svakim moćnikom iz sveta, a gordi se i bahati pred našim narodom", Stefanović je upitao da li uopšte imamo državu, ili organizovanu kriminalnu grupu koja je, kako je ocenio, sve uzurpirala, kao i otela plate, slobodne izbore, medije i ,kako je dodao, "uvela kriminalce u istitucije".

"Ministar finansija ima 90.000 dinara platu, a ne zna zašto ima 24 stana u Bugarskoj, ne zna zašto ima preko 20 tekućih računa, ne zna kako plaća školovanje svojoj deci u evrima. To su pitanja za njih. Odakle vam novac za luksuzna letovanja i preskupa odela", upitao je Stefanović i dodao da se mora prestati sa agresijom i podelama koje, kako je kazao, režim svakodnevno podstiče.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac rekao je da je stavljanje političkih posebnosti postrani zarad višeg cilja dokaz, kako je naveo, političke zrelosti i iskrene želje da Srbija bude normalna zemlja.

On je kazao da će se SzS držati onoga što je potpisao u Sporazumu s narodom, a to je bojkot izbora, ako nisu slobodni i pošteni.

"Ljudi o nama znaju samo ono što Vučić kaže o nama na njegovim medijima. I kada dođu izbori, građani treba da nas biraju znajući o nama samo ono što su Vučićevi mediji izveštavali. Takvi izbori nisu slobodni, niti pošteni i takve izbore ćemo da bojkotujemo. To je bojkot za slobodne i poštene izbore, jer na drugačije nećemo izaći", rekao je Lutovac.

Predsednik Dveri Boško Obradović kazao je da SzS ne vodi borbu za smenu vlasti, već za promenu, kako je rekao, korumpiranog sistema. "Trenutna vladavina kupljenih diploma vodi državu u propast. Jer, ako je ministar policije i potpredsednik Vlade, i istovremeno šef Biroa za koordinaciju svih službi bezbednosti u Srbiji - falsifikovao svoju fakultetsku diplomu – ko će onda da se bori protiv nabujalog kriminala i korupcije u našem društvu i brine o bezbednosti države", upitao je Obradović. On je dodao i da SzS ostaje istrajan u borbi za fer i poštene izbore i ispunjenje zahteva protesta koji se već skor

 o osam meseci dešavaju u Srbiji.

"Posle razbijene glave Borka Stefanovića, građani su se ohrabrili i izašli na ulicu, nastao je širok opozicioni front. Nigde u Evropi nije bilo ovako intenzivnih protesta. Od zahteva ne odstupamo", rekao je Obradović. Lider Dveri kazao je i da "aktuelna vlast rasprodaje i pljačka Srbiju".

"Još samo Telekom i EPS nisu u rukama stranaca. Takvu vlast možemo zaustaviti samo nastavkom uličnih protesta. Oni ne mogu da pobede na slobodnim izborima", naglasio je Obradović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.