Stefanović: Nisam opozicija Pajtiću

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2014, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nisam opozicija Pajtiću

Nisam opozicija predsedniku DS Bojanu Pajtiću, niti opozicija u svojoj stranci, kaže Borislav Stefanović, potpredsednik DS.

Stefanović kaže da pisanje tabloida o tome da postoji grupa u DS koja radi protiv Pajtića nije tačno i da to odgovara Aleksandru Vučiću, ali da mu neće, kako je rekao, omogućiti da zadovoljno trlja ruke.

"Jasno je da sam neko ko jasno i javno govori šta ne valja i šta treba raditi, ali moj cilj je osnaživanje stranke i nalaženje što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << boljih rešenja. Niko me neće ućutkati i skloniti u stranu zbog toga", kaže Stefanović za "Danas".

Na sednici GO DS održanoj u subotu vodila se oštra diskusija o trenutnoj poziciji DS, finansijskim problemima zbog nagomilanih dugova, i tome šta će DS ubuduće raditi. Za Stefanovića, koji je u svom govoru kritikovao rad stranke, atmosfera na GO je bila uobičajeno živa.

"Razmenjeni su različiti argumenti i mišljenja o situaciji u stranci. Nikome ništa nisam, niti ću, personalno zamerati. Samo ukazujem na negativne pojave, jer je jasno da finansijski i kadrovski loše stojimo i da nam treba jasan novi i konkretan program i javan otklon od loših poteza naše prošle vlasti", kaže Stefanović.

Upitan na koja loša kadrovska rešenja misli, on odgovara da je to stvar unutarstranačkih organa. Stefanović podržava vladu u senci koja je trenutno glavna stvar na kojoj Bojan Pajtić i njegovi saradnici rade.

"To je nešto što nema slavnu istoriju u našem političkom životu. Ako se dobro uradi taj posao, ona bi mogla da bude dobar način za svakodnevnu kritiku ove loše vlasti. Treba izabrati kvalitetne ljude, a ne sumnjam da ih u DS ima, koji osim toga moraju da budu hrabri, jer će morati svakodnevno da istupaju protiv ove vlade", objašnjava Stefanović.

Upitan da li je spreman da prihvati mesto u toj vladi, on kaže da to zavisi od ponude.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.