Stefanović: Nijedan kriminalac ne može biti miran

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2018, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nijedan kriminalac ne može biti miran

Ministar unutrašnjih poslova Nebojoša Stefanović izjavio je da se borba protiv droge i dilera u Srbiji nastavlja i da nijedan kriminalac ne može biti miran.

"Borba protiv droge nema ni granicu, ni alternativu. Moramo biti jači od dilera. Nema kriminalca u Srbiji koji će biti miran u bilo kom periodu. Presrešćemo svakoga i ulazimo svuda, zbog toga je cena droge skočila za 30-40 odsto", rekao je Stefanović za Televiziju Prava.

Povodom formiranja Komisije za borbu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << protiv narkomanije u školama, Stefanović je kazao da uloga roditelja mora biti značajnija, a da MUP sprovodi projekte prevencije.

Naveo je da će od prvog septembra u prvom, četvrtom i šestom razredu osnovnih škola biti realizovana nastava u okviru koje će pripadnici policije pričati sa decom o različitim temama.

"Radi se na edukaciji roditelja. Moraju da primete šta treba da uoče u ponašanju dece, a obučavamo ih o bezbednosti dece na internetu da prepoznaju šta može biti zamka za njihovu decu i gde opasnosti vrebaju", rekao je Stefanović.

Hapšenje Srba pritisak da se prihvati Vojska Kosova

Nebojša Stefanović kazao je da nedavno hapšenje Srba kod Gnjilana predstavlja pritisak na srpski narod da prihvate formiranje Vojske Kosova.

Stefanović je za TV Prva ocenio da je to hapšenje pritisak na Srbe da razmišljalju da li imaju mesta da žive na Kosovu i Metohiji.

"Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji ne žele formiranje Vojske Kosova ili bilo kojih struktura koje nisu predviđene međunarodnim propisima ni rezolucijom UN", rekao je on.

Stefanović je istakao da na napade i hapšenje Srba na Kosovu nema reakcije međunarodne zajednice i da oni uglavnom pozivaju obe strane na normalizaciju.

"Ja ne znam šta je to srpski narod ili naša pregovaračka pozicija uradila loše da bi nas pozivali, umesto da se oštro osudi hapsenje Srba i izazivanje straha među ljudima", izjavio je ministar.

On je ocenio da je sada jasno ko ne želi i ko pokušava da blokira pregovore Beograda i Prištine.

Prema nejgovim rečima, srpska strana čini sve da se normalizuje život na Kosovu, dok prištinska strana pokušava sve "od provokacija do blokade pregovora, da ne bi ispunila ključne stvari iz Briselskog sporazuma".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Stefanović: Moramo da budemo jači od dilera

Izvor: Blic, 12.Jul.2018

Borba protiv droge nema ni granicu ni alternativu, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodaje da će policija nastaviti sa zaplenama droge, ali i da se mora jačati uloga roditelja u borbi protiv narkomanije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.