Stefanović: Nema indikatora o opasnosti po bezbednost Srbije

Izvor: B92, 03.Nov.2020, 19:38

Stefanović: "Nema indikatora o opasnosti po bezbednost Srbije"

"Nema indikatora da u ovom trenutku postoji neposredna opasnost po bezbednost građana Srbije", izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Na molbu Tanjuga za procenu bezbednosne situacije u Srbiji nakon terorističkih napada u Francuskoj, a sada i u Austriji, Stefanović je naveo da je vanrednom procenom, na osnovu informacija nadležnih službi bezbednosti, Biro za koordinaciju službi bezbednosti utvrdio da u ovom trenutku nema neposrednih bezbednosnih pretnji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"To naravno ne znači da naše službe bezbednosti sede skrštenih ruku i prepuštaju bilo šta slučaju, već aktivno prate sve događaje, kako u zeml?i, tako i u inostranstvu, i preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti kako bi bezbednosna situacija u Republici Srbiji i ostala stabilna, a građani Srbije sigurni", istakao je Stefanović, koji je i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije.

Prema njegovim rečima, Biro za koordinaciju službi bezbednosti svakodnevno procenjuje potencijalnu ugroženost Republike Srbije i od terorizma i svih oblika ekstremističkog delovanja koji mogu dovesti do bezbednosnog ugrožavanja naše zemle, na osnovu inofrmacija Bezbednosno-informativne agencije, Vojno-bezbednosne agencije, Vojno-obaveštajne agencije i Direkcije policije.

Stafanović je uputio najiskrenije saučešće kolegama iz Austrije i porodicama nastradalih u terorističkom napadu u centru Beča.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.