Stefanović: Nećemo tolerisati korupciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nećemo tolerisati korupciju

BEOGRAD -

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da nova vlast neće tolerisati sistemsku korupciju ni na koji način i da neće biti zaštićenih.

"Poslednje akcije državnih organa pokazuju da država pokušava da na najozbiljniji način razmatra ta pitanja", rekao je Stefanović novinarima u parlamentu posle razgovora sa predsednikom Skupštine Republike Srpske Igorom Radojičićem.

Stefanović je najavio da će jedan od prvih zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje će skupština razmatrati u septembru biti zakon o javnim nabavkama, koji bi trebalo da omogući godišnje uštede od 500 miliona do milijardu evra.

Predsednik parlamenta je naveo da o borbi protiv korupcije želi da razgovara sa svim "nosiocima ovlašćenja" kao i sa članovima Saveta za borbu protiv korupcije koji su ocenili da korupciju omogućavaju zakoni, i dodao da članove Saveta "očekuje vrlo brzo u parlamentu".

"Želim da sa svima njima zajedno dođemo do kvalitetnih zakonskih i drugih rešenja koja odlučno idu ka borbi protiv korupcije i kriminala", rekao je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.