Stefanović: Neće biti zaštićenih u policiji

Izvor: Blic, 07.Jun.2014, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Neće biti zaštićenih u policiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija ne može tolerisati kriminal i korupciju i da u toj borbi neće biti zaštićenih ni u policiji.

- Ne možemo da imamo razumevanja za kriminal i korupciju. U našim redovima ne sme biti zaštićenih i niko ne može da se sakrije iza značke ili čina - kazao je Stefanović na svečanom obeležavanju Dana policije u beogradskom Sava centru.

On je kazao da nije mogao da sluti da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u prvim nedeljama njegovog mandata Srbije naći u vanrednoj situaciji zbog poplava, i zamolio prisutne da "aplauzom ohrabrenja" pozdrave porodice pripadnika MUP-a koji su izgubili život vršeći svoju dužnost.

Stefanović je rekao da je neizmerno zahvalan onima koji su nesebično spasavali živote, doturali hranu i lekove i dodao da svi mogu sa ponosom da govore o svojoj policiji.

- Još jednom ste potvrdili da je policija uz narod i zemlju kada je najteže. Uostalom, kako to kaže naš narod, na muci se poznaju junaci - rekao je Stefanović i dodao: "Ovo sam citirao, da me ne optuže posle".

Kako je istakao, rad na terenu tokom poplava bio je "prilika da pokažemo koliko su pripadnici MUP-a spremni i koliko mogu da urade", a policajci su pokazali vrhunsku profesionalnost spasavajući ljude, dostavljajući hranu i lekove.

Ministar unutrašnih poslova je istakao da će se boriti za bolji životni standard u policiji. Nakon toga Stefanović je uručio nagrade zaslužnim pripadnicima MUP-a, koje su za to odabrale njihove kolege i starešine.

Stefanović je takođe rekao da je Srbija sigurna zemlja i da svaki pošteni građanin može da bude spokojan, a da će borba protiv korupcije i kriminala biti bespoštedna i u njoj neće biti zaštićenih.

On je naveo da je zemlja čvrsto krenula u reforme i da je za to potrebna moderna i efikasana policija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.