Stefanović: Ne razmišljam o formiranju nove stranke

Izvor: Blic, 02.Jun.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Ne razmišljam o formiranju nove stranke

Potpredsednik DS Borislav Stefanović kaže da je razmena mišljenja u ovoj stranci poželjna, da ne očekuje izbacivanje iz partije, kao ni da nema nameru da osniva novu stranku.

- Mi u stranci imamo otvoren dijalog, čak i kada je reč o neslaganju, sve se radi na civilizovan način i potpuno suprotno od onoga što se ovih dana pojavljuje u medijima. Ne treba očekivati ni da se svi o svemu slažemo. Razmena mišljenja je sasvim u redu.

Da li Vas izbacuju iz stranke?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ne. Ne bar koliko ja znam. Rekao bih da je to još jedna “novinarska patka”. Nije bilo reči na tu temu.

Da li je pokrenuta inicijativa za Vašu smenu sa mesta šefa poslaničke grupe u Skupštini Srbije?

Iako postoji većina u poslaničkom klubu koja bi prakltično mogla da me smeni kada god želi, nikakvih razgovora o tome nije bilo. Nije bilo čak ni nagoveštaja niti bilo kakvih signala koji bi ukazivali na to.

Ako budete pravili stranku, na čiju finansijsku podršku računate?

Ne razmišljam o finansijerima, pošto ne razmišljam ni o formiranju nove stranke. Svi ovi natpisi koji se poslednjih dana pojavljuju po medijima govore samo o tome da sam zasmetao nekome i kada je u pitanju aktuelni režim, ali i nekome u vrhu DS. To je potvrda da su se unervozili, ali i potvrda teze da se većina protivi ovakvoj DS i ovakvoj opoziciji, ali istovremeno ne želi ni neke promene ni “gibanja”. To je pravi prikaz - kao da je bolje da propadnemo tiho, nego da nešto menjamo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.