Stefanović: Iduće sedmice-značajan korak u decentralizaciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jun.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Iduće sedmice-značajan korak u decentralizaciji

Predlog zakonskih izmena, kojim je predviđena decentralizacija beogradskih opština, biće iduće sedmice predat Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, najavio je danas predsednik beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović.

On je istakao i da će to biti "prvi i značajan korak" koji će omogućiti brži i efikasniji rad gradskih opština a građanima niz većih prava ali i olakšica u obavljenju poslova uklučujući i uštedu vremena.

"Ovo je važan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << korak za sve Beograđane... time će se rasteretiti i gradska administracija i pružiti mogućnost opštinama i mesnim zajednicama da budu ozbiljniji servis građanima nego što su bile do sada", rekao je Stefanović na kofnerenciji za novinare u sedištu SNS-a.

On je precizirao da će SNS završiti svoj predlog izmena zakonskih rešenja vezanih za decentralizaciju prestonice i predati ga na finalizaciju Skupštini grada.

"Očekujem da će naredne nedelje Radna grupa, koja je napravljena po našem predlogu, predati Predlog izmena i dopuna Zakona o glavnom gradu ministarstvu za državnu u pravi u lokalnu samoupravu", rekao je on.

Stefanović je podsetio i da predlog naprednjaka predviđa veću decentralizaciju Beograda i veće nadležnosti opština "odnosna da im Grad poveri veće nadležnosti nego što ih imaju danas".

"To je prvi i značajan korak u decentralizacij Beogrtada i omogući će da ljudi na lokalu, u gradskim opštinama imaju mogućnost da operativnije brže i efikasnije rade", rekao je on.

Prema njegovim rečima, to će se oslikati i u smislu povećanja prava koje građani ostvaruju u gradskim opštinama i mesnim zajednica, odnosno "manje će morati da idu da reše osnovne probleme poput matičnih poslova, građevinskih dozvola...".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stefanović: Iduće sedmice-značajan korak u decentralizaciji

Izvor: Studio B, 22.Jun.2015

Predlog zakonskih izmena, kojim je predviđena decentralizacija beogradskih opština, biće iduće sedmice predat Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, najavio je predsednik beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović...On je istakao i da će to biti "prvi i značajan korak" koji će...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.