Stefanović: Čupamo stvari iz ruku Prištine

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Čupamo stvari iz ruku Prištine

Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je da se pregovorima pokušava da utiče na odluke Prištine.

"Mi čupamo stvari iz ruku Prištine. Sve im je dato pre nas. Ovo su pregovori o uticaju na njihove odluke, a ne o promeni naše politike", kazao je Stefanović.

On je rekao da se "mora pokušati sve kako bi se dobilo što bolje rešenje za Srbe na Kosovu".

"Nećemo priznati Kosovo nikada... To svi znamo. I šta dalje? Šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će ljude zadržati dole? To je naš interes. I nastavićemo. Ovo je uzimanje onoga što je danas moguće da se sutra ne kajemo", zaključio je on.

Stefanović je dodao da se Srbija neće odreći ni Kosova, ni Srba na Kosovu, ali da mora raditi "ono što je moguće i što obezbeđuje maksimum interesa u najtežim okolnostima do sada", rekao je Stefanović.

Šef beogradskog tima je dodao da su "previše strasti i emocija neprijatelji našeg interesa".

"Nije ovo pitanje bilo čijih ucena, zavrtanja ruke, ultimatuma EU... Ovo je pitanje opstanka naroda na KiM. Ako ne pregovaramo i postižemo sve što možemo, neće ih biti na Kosovu. Ovo su pregovori o stvarima koje Priština drži u svojim rukama. Odlukama UNMIK-a, Saveta bezbednosti UN, propustima raznih vlasti Srbije... Varaju se svi koji misle da je sve ovo zbog EU", istakao je Stefanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.