Stefanović: Budžet nerealan, a tri milijarde od Arapa postale su 300 miliona

Izvor: Press, 13.Dec.2013, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Budžet nerealan, a tri milijarde od Arapa postale su 300 miliona

On je novinarima u parlamentu rekao da su velika sredstva u budžetu predviđena za otpremnine, što, kako kaže, ukazuje da će biti velikih otpuštanja.

Stefanović je rekao da se više ne spominje ni novac od Ujedinjenih Arapskih Emirata, a da su tri milijarde evra, postale 300 miliona.

"Mi nismo protiv investitora iz inostranstva, ali građani moraju da vide o čemu se radi. Još nema ugovora i to je gomila nepoznanica", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sada se "ođednom pojavljaju nove vesti da postoji 300 miliona evra, ali ne i projekti".

Stefanović je ukazao da je jučerašnja poseta princa Abu Dabija, šeika Muhameda bin Zajed al Nahjana, bila dobra prilika da se "razjasne neke stvari" jer je u nacionalnom interesu Srbije da postoje dobri odnosi, ali na otvoren način.

"Naš nacionalni interes je da imamo dobre odnose sa njima, ali na otvoren način i da se vidi šta piše u tom sporazumu. Umesto toga, imali smo situaciju u kojoj jedan poslanik sedi na sastanku kod predsednika republike, a drugi, Dinkić, koji je i zamenik predsednika Komiteta za saradnju sa UAE, ne sedi", rekao je Stefanović.

On je dodao da je slična situacija i kada dođe ruski partner za energetiku, jer na sastancima nema ministarke energetike Zorane Mihajlović.

"To ne postoji ni u jednoj ozbiljnoj državi ili državi koja se tako predstavlja", rekao je Stefanović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.