Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2016, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Bezbednost najstarijih u saobraćaju od izuzetne važnosti za MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je bezbednost u saobraćaju najstarijih građana od izuzetne važnosti za srpsku policiju jer je iz te populacije veliki broj onih koji stradaju u saobraćaju.

"Nažalost, statistika pokazuje da je gotovo polovina onih koji stradaju u saobraćaju starija od 65 godina i da su to uglavnom pešaci. Zato segmentu bezbednosti starijih osoba moramo posvetiti izuzetnu pažnju, moramo više da radimo na tome da očistimo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << trotoare, da obezbedimo da vozači poštuju ograničenja brzine, ali i da novim pravilima i sagledavanjem onoga što penzioneri imaju kao probleme omogućimo da budu sigurniji i bezbedniji", rekao je Stefanović.

Prilikom posete Dnevnom boravku za stare u Rakovici, Stefanović je podsetio da ministarstvo na čijem je čelu sprovodi projekat policije u zajednici i izrazio uverenje da će se kroz taj projekat, i redovne policijske patrole, omogućiti da se penzioneri osećaju sigurno.

"Važno je da budete bezbedni i da se osećate bezbedno. Smanjujemo kriminalitet iz godine u godinu, ali nećemo stati sve dok postoji i jedan kriminalac koji misli da može da ugrožava bezbednost građana", naglasio je ministar policije.

On je dodao da su statistički podaci u odnosu na prethodne godine bolji ali da je njemu važno i kako se osećaju najstariji sugrađani.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.