Stefan Krkobabić u Sobranju Severne Makedonije FOTO

Izvor: B92, 24.Jun.2023, 14:18

Stefan Krkobabić u Sobranju Severne Makedonije FOTO

Stefan Krkobabić, predsednik Poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda, posetio je Sobranje Republike Severne Makedonije.

"Odnosi Republike Srbije i Republike Severne Makedonije na istorijskom maksimumu", istakao je Stefan Krkobabić.

"A, kruna svega do sada je nezabeležen iskorak koji je Srpska Pravoslavna Crkva učinila u priznavanju i punom uvažavanju bratske Makedonske Pravoslavne Crkve – Ohridske Arhiepiskopije", naglasio je Stefan Krkobabić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Od posebnog značaja bio je susret sa predsednikom Demokratske partije Srba u Makedoniji (DPSM) Ivanom Stoilkovićem koji je i narodni poslanik u Sobranju.

Tom prilikom istaknut je značaj koji obe države posvećuju zaštiti nacionalnih manjina, kao i uporna i dosledna borba za demokratizaciju društava u celini, a posebno borba za zaštitu socijalno ranjivih slojeva društva u obe države.

Istaknut je značaj privredne saradnje, a kao pravi i jedinstveni primer naveden je koncept "Otvoreni Balkan" ("Open Balkan").

U toku posete organizovan je susret sa ministrom poljoprivrede Severne Makedonije Ljupčom Nikolovskim. Tim povodom, posebna tema je bila savremeno zadrugarstvo. Makedonska strana je izrazila spremnost da iskustva Srbije koja su više nego impresivna primeni na teritoriji Republike Severne Makedonije.

Ministar poljoprivrede Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski visoko je ocenio rezultate oživljavanja zadrugarstva Srbije, posebno program "500 zadruga u 500 sela", a istovremeno je istakao da je taj program verifikovao i predsednik Međunarodnog zadružnog saveza Ariel Gurako.

U delegaciji PUPS-a pored Stefana Krkobabića bili su Milan Čukić i Biljana Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stefan Krkobabić u Sobranju Severne Makedonije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2023

„Odnosi Republike Srbije i Republike Severne Makedonije na istorijskom maksimumu. Kruna svega do sada je nezabeležen iskorak koji je Srpska Pravoslavna Crkva učinila u priznavanju i punom uvažavanju bratske Makedonske Pravoslavne Crkve – Ohridske Arhiepiskopije ", istakao je Stefan Krkobabić,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.