Štefan File u ponedeljak u Beogradu

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štefan File u ponedeljak u Beogradu

Beograd -- Evropski komesar za proširenje Štefan File doputovaće u ponedeljak u jednodnevnu posetu Beogradu, najavio je Fileov portparol Peter Stano.

"Reč je o redovnim konsultacijama uoči predstojećih važnih odluka vezanih za Srbiju", rekao je Stano za Tanjug.

On je podsetio da će Komisija u aprilu podneti izveštaj o napretku Srbije u evropskim integracijama i dijalogu Beograda i Prištine, nakon čega će Savet odlučiti o dodeljivanju datuma za početak pregovora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o pridruživanju.

File će u Beogradu razgovarati sa državnim vrhom, nakon čega će posetiti i Prištinu.

Podsetimo, večeras bi u Prištinu trebalo da doputuje šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton, a postoje spekulacije da bi nakon toga mogla da doputuje u Beograd na novu rudu razgovora sa rukovodstvom Srbije.

Premijer Ivica Dačić pozvao je zemlje EU da ulože napor i postignu minimum zajedničkih interesa sa Srbijom u rešavanju pitanja Kosova i približavanja Srbije EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.