Steam statistika: Nvidia GTX 1650 je i dalje najpopularnija grafička karta za igre

Izvor: Piplmetar.rs, 04.Dec.2022, 07:32

Steam statistika: Nvidia GTX 1650 je i dalje najpopularnija grafička karta za igre


Prema zvaničnoj i javno dostupnoj statistici koju Steam platforma vrlo redovno objavljuje na svom sajtu, Nvidia GTX 1650 je grafička karta koju trenutno koristi najviše gejmera koji se igraju na ovoj platformi. Ono što je posebno interesantno je da je u odnosu na oktobarsku statistiku, broj igrača koji koristi ovu grafiku porastao, a opao broj onih koji koriste GTX 1060 i RTX 2060. U porastu je takođe i broj onih koji imaju RTX 3060 mobilni GPU u svojim laptopovima, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je logično, jer ovu grafiku sve češće viđamo u prenosnim računarima.
Za one koji su zaboravili, GTX 1650 je kao i GTX 1060 dolazio sa 3 GB ili 6 GB GDDR5 ili GDDR6 video memorije, a razlike u performansama su značajne jer su kasnije revizije dolazile sa bržom GDDR6 memorijom i 192-bitnom magistralom, naspram 128-bitne, koliko imaju GDDR5 verzije.

Na 13. mestu na Steam platformi nalazi se AMD Radeon Graphics, integrisana grafika, na 17. Intel Iris Xe grafika, a na 19. različite verzije Intel UHD grafika. Ono što je jako interesantno je da Nvidia dominira strašno u odnosu na AMD, toliko da u prvih 20 grafika nema nijednog diskretnog AMD GPU-a, i da je RX 580 prvi neintegrisani AMD predstavnik na 21. mestu iza 17 različitih Nvidia grafika. Prva sledeća AMD grafika je RX 570 na 27. i Vega 8 na 28. mestu, dok je četvrta RX 5700 XT na 38. mestu.
Kada su procesori u pitanju, AMD se ne drži mnogo bolje, mada je u porastu u odnosu na oktobar, sa 32,87% tržišta, dok ostatak drži Intel.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.