Stažiranje farmaceuta šest meseci

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stažiranje farmaceuta šest meseci

Izmenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti biće izjednačen period obavezne prakse za diplomirane stomatologe, farmaceute, lekare i medicinske sestre, koji će za sve njih ubuduće biti šest meseci.

Takav predlog danas je usvojila Vlada Srbije. Do sada su stomatolozi i farmaceuti imali obaveznu praksu u trajanju od 12 meseci.

Vlada je utvrdila i predlog izmena Zakona o sudskim taksama, kojim će iznos sudskih taksi za izvršenje biti niži za 34 odsto i uvode se taksene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << marke za plaćanje taksi u iznosu do 5.000 dinara.

Najavljeno je da će uskoro biti donet novi zakon koji će omogućiti povoljnu legalizaciju porodičnih kuća. Prošle godine je, na osnovu svih propisa, legalizovano 1.815 objekata, što je ocenjeno kao mali broj. Zbog toga će, kako je najavljeno, biti donet novi zakon.

Prema tom zakonu, za legalizaciju kuće do 100 kvadrata biće potrebno 5.000 dinara, a za objekat do 200 kvadrata do 15.000 dinara. Za kuće preko 300 kvadrata biće maksimalno potrebno do 400 evra.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.